Holland Flowers Festival 20 - 24 februari 2008 in The Greenery te Zwaagdijk-Oost.

In de Voorjaarsvakantie van woensdag 20 tot en met zondag 24 februari 2008 is de 75e editie van het Holland Flowers Festival. Dan is het al volop lente in the Greenery te Zwaagdijk-Oost ( gem. Wervershoof ) met ’s werelds grootste bloementuin. Een unieke tentoonstelling van bloeiende bolbloemen, die jaarlijks vele duizenden bezoekers trekt om te genieten van een unieke binnentuin, vol bolbloemen, bomen, struiken en andere sierteeltproducten. Het 75 jarig jubileum van het Holland Flowers Festival staat dit jaar geheel in het teken van de sport. Met het thema ‘Topsport’ sluit het festival aan op het Olympisch jaar 2008. Niet alleen omdat het kweken van bolbloemen topsport is, maar ook omdat dit jaar in het teken staat van de Olympische Spelen. Tijdens de bloemententoonstelling kunnen bezoekers de topprestaties volgen van de tientallen kwekers en hoveniers die de ruim 4.500 vierkante meter hebben omgetoverd tot een klein paradijs. Onder leiding van de bekende tuinontwerper Robert Broekema tonen zij hun talenten die een bron van inspiratie vormen voor het inrichten van de eigen tuin.

Verkadealbums op de Life & Leisure Fair

Op de aangrenzende Life & Leisure Fair staan talloze aanbieders van producten en diensten op het gebied van tuinieren, wonen, koken, vrije tijd en lifestyle. Op de Fair worden de nieuwste trends in wonen en vrijetijdsbesteding getoond en bijzondere producten verkocht. Naast nieuwe spullen zijn er ook artikelen uit Moeders en Grootmoeders Tijd te bewonderen. Zo is er bij de ingang van het restaurant een speciale stand, waar allerlei oude Plaatjesalbums, waaronder de bekende nostalgische Verkadealbums van Jac. P. Thijsse, kunnen worden ingekeken, geruild, gekocht, verkocht en ook getaxeerd. Iedereen wordt aangeraden verzamelwaar, zoals oude albums Verkade, andere Bloemen- en Planten inplakalbums en losse plaatjes naar deze stand mee te nemen om het materiaal te ruilen, te verkopen of de waarde ervan te vernemen. Ook schitterende Schoolplaten doen een ieder terugdenken aan die goede oude Schooltijd. Vele deskundigen zijn aanwezig om de bezoekers bij te praten over trends en te voorzien van tips en adviezen. Ook voor kinderen is er genoeg te zien en te beleven op het Holland Flowers Festival. Kom allemaal een beetje genieten van het voorjaar 2008 !

Openingstijden 20-23 en 24 febr.: van 10.00 tot 18.00 uur. Donderdag 21 en vrijdag 22 febr.: van 10.00 tot 21.00 uur

Entree: Tickets on line € 9,00

Bezoekadres: Holland Flowers Festival, The Greenery, Centrale Markt 5 1681 NT Zwaagdijk Oost

( gem. Wervershoof ). Info Festival: Joke Boon en Nel Schilder Tel. 0228-511644.

Info Media en Pers: Juliëtte Bevelander-Roorda. Tel. 0621212941

Email info@hollandflowersfestival.nl Site www.hollandflowersfestival.nl

Sites en Startpagina Siedsma

http://hobby.clubs.nl/verkade

http://siedsma.goedetips.nl

==================================================

Derde Lustrum mooiste Verzamelbeurs van Nederland

Gigantisch Verzamelweekend: de ‘Collectors Fair’ Eindhoven ……..het Mekka voor iedere verzamelaar

Op zaterdag 16 en zondag 17 februari 2008 wordt in het Beursgebouw te Eindhoven de 15e editie van de internationale ‘Collectors Fair’ georganiseerd. Meer dan 400 Europese collectioneurs, individuele verzamelaars, verzamel verenigingen en clubs presenteren hier hun meest bijzondere en waardevolle collecties en bieden tevens alle denkbare verzamelwaar en speciale collector items te koop of te ruil aan. Voor iedere verzamelaar, maar ook voor iedere andere belangstellende, is er echt van alles te vinden op het gebied van antiek, curiosa, meubelen, speelgoed, munten, postzegels, poppen, aardewerk, boeken, schoolplaten, verkadealbums, enz.

Bij binnenkomst in De Beurs ervaart iedere bezoeker reeds de sfeer van Grootmoeders Erfgoed. Meteen rechts bij de ingang kunnen op standplaats 121 en 122, allerlei oude Plaatjesalbums, waaronder de bekende nostalgische Verkadealbums van Jac. P. Thijsse, Piggelmee, Flipje Tiel en auto- of voetbalalbums, enz. worden ingekeken, geruild, gekocht of verkocht. Meegenomen materiaal kan door hem worden getaxeerd. Iedereen wordt aangeraden om albums of losse ( voetbal ) plaatjes, die ergens op zolder liggen, toch vooral dit verzamelweekend mee naar deze beurs in Eindhoven te nemen om de waarde er van te vernemen of het materiaal te verkopen. Op deze stand zijn ook oude Schoolplaten te bewonderen. Site http://hobby.clubs.nl/verkade

Veel Europese verzamelaars presenteren dit weekend de uitzonderlijkste collecties. Verzamelverenigingen en clubs promoten hun passie o.a. het Nationaal Verzamelaars Platform, de Nederlandse Vereniging “De Verzamelaar”, de Nederlandse Vereniging Technische Verzamelingen, de Vingerhoedclub, de Oude Flesch, enz.

Ook zijn er een aantal leden van de Verzamelkring SamZam uit de Provincie Friesland en individuele verzamelaars met verzamelingen van engeltjes, Brand Bier, Vervoersbiljetten, Brigitte Bardot, Rob de Nijs/lieveheersbeestjes, Michelin, Wereldbollen,Houten tollen, Uilen, Antieke Schrijfmachines, Bierdoppen, Rode rozen, Jetses, Krabben, Spaarpotten Fluitjes, Matrioska’s, Speeldoosjes 50-60er jaren, enz.

Verkiezing ‘Verzamelaar van het Jaar’

De titel “Verzamelaar van het Jaar” is een begrip geworden en is een van de hoogtepunten van deze 15e Internationale Collectors Fair. Veertien verzamelaars dingen naar deze felbegeerde titel. Bijzondere objecten zijn dit jaar: het standleven, reclamewaaiers 40-50er jaren, flesopeners, Happy Meal figuurtjes, de straat, hengelsport, zeep- en zeepreclame, kristal scanners, metalen auto’s, mijnwerkers items , Gillette en scheren, kerstman van coca cola en electro-techniek 1880-1950 en andere oude voorwerpen en gereedschappen. Tijdens de Collectors Fair worden 5 verzamelingen genomineerd waarna op zondag rond 14.00 uur de winnaar, de tweede- derde en de publieksprijs bekend worden gemaakt.

De Collectors Fair heeft door de jaren heen een uitstekende reputatie opgebouwd bij de vele duizenden bezoekers en de honderden standhouders met schitterende stands vol met verzamelobjecten, maar ook met klein antiek, glaswerk, oude gereedschappen, munten, aardewerk, speelgoed, curiosa enz. enz. Rondlopen, kijken en genieten van de sfeer van dit levendige spektakel is al de moeite waard, maar ook voor de aankoop van bijzondere voorwerpen is de “Collectors Fair” dé plaats waar iedereen wel iets van zijn gading vindt.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

15 jaar COLLECTORS FAIR in Beursgebouw Lardinoisstraat 8, 5611 ZZ Eindhoven

op zat. 16 febr. 2008 en zon. 17 febr. 2008 van 10 – 17 uur.

De mooiste en gezelligste Verzamelbeurs van Nederland met o.a. de verkiezing : ‘Verzamelaar van het JAAR’.

Info Guus de Backer, Postbus 469, 5600 AL EINDHOVEN. Tel: 0497- 684012 of 06 – 51209139.

Email info@collectorsfair.nl Site www.collectorsfair.nl

Toegangsprijzen: Volw. € 8,00 Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Vroege Vogels op zaterdag vanaf 7.00 uur: € 12,-

======================================

Vlooienmarkten op 24 febr. in Haarlem en Heemstede

Regio – Op zondag 24 februari 2008 kunnen de liefhebbers van vlooienmarkten op liefst twee locaties in onze regio gezellig rondstruinen en zeker iets van hun gading vinden. In sportcentrum Groenendaal te Heemstede is er van 10-16 uur een grote Snuffelmarkt. In het Kennemer IJsbaan Sportcenter te Haarlem organiseert Van Aerle zijn eerste Vlooienmarkt in 2008.

Op beide locaties bieden veel standhouders de meest uiteenlopende spullen aan. Je kunt het zo gek niet opnoemen of men kan het aantreffen: glas, tin, aardewerk, porselein, instrumenten, machines, meubels, zeldzame boeken, verlichting, verzamelartikelen, emaille keukengerei, enz. enz. Veel belangstellenden kijken reikhalzend uit, of er bij die bonte mengeling van spulletjes uit grootmoeders en moeders tijd iets voor hun gading tussen zit. Soms slagen mensen er in om voor een paar eurootjes de “gouden aankoop” van hun leven te doen. De organisatoren Mikki en Van Aerle verwachten vele duizenden bezoekers, die gezellig komen rondstruinen op deze populaire vlooienmarkten. Kom ook eens een kijkje nemen op deze gezellige evenementen.

Heemstede Snuffelmarkt op zondag 24 februari. 10-16 uur. Sportcentrum Groenendaal, Sportparklaan 16 2103VT Entree 2,00

Info: MIKKI, Tel. 0229-244739. Email info@mikki.nl Site www.mikki.nl

Haarlem Vlooienmarkt op zondag 24 februari. 10-17 uur. Kennemer IJsbaan Sportcenter IJsbaanlaan 4 A 2024 AV Entree € 3,00. Parkeren gratis. Info : Org.buro Van Aerle, tel.: 0492 – 525483 of 06 53848622.

Email info@uitgaanskrant.nl Site www.vlooienmarkten.nl

============================================

Antiek en Curiosa in Veemarkthal Utrecht

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2008 is in de Veemarkthal Utrecht twee dagen lang de grootste en mooiste Antiek- en Curiosamarkt van Nederland en ligt deze toplocatie bomvol met mooi antiek en curiosa, leuke verzamelobjecten en spullen uit Grootmoeders Tijd. Op deze CuriosaWereld Tweedaagse etaleren maar liefst 350 standhouders hun uitgebreide en mooiste assortiment. Er is van alles te vinden van top antiek tot de kleinste snuisterijen, van kristallen lampen tot schitterende poppen, van klein zilverwerk tot grote meubels, veel schilderijen, mooi glaswerk, exclusief porselein, tin, verlichting, verzamelartikelen, instrumenten, boeken, curiosa, enz.

Voor alle niet carnaval liefhebbers een prachtige uittip, want nergens in Nederland is zoveel nostalgie uit Grootmoeders Tijd te bewonderen. Bovendien zal in Utrecht blijken dat er voor iedere beurs wel iets is te kopen! CuriosaWereld is op beide dagen geopend van 10-17 uur. De toegang bedraagt Euro 5,00. Kinderen onder geleide t/m 12 jr. gratis.

Antiek en Curiosa in Veemarkthal, Sarteweg 1-3, 3573 PW Utrecht op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari 2008. Tijd 10-17 uur. Toegang Euro 5,00 Info: Org.buro Van Aerle, tel.: 0492 - 525483 of 06 53848622.

Email info@uitgaanskrant.nl Site www.curiosawereld.nl